Komunie

w Albatrosie

Pierwsza Komunia Święta to bardzo ważne wydarzenie w życiu dzieci, jak również znakomita okazja do dużych, rodzinnych spotkań. Restauracja Albatros gwarantuje, że ten uroczysty dzień upłynie w radosnej i ciepłej atmosferze.
Zapewniamy wyśmienite dania i piękny wystrój klimatyzowanych sal. Na tę wyjątkową okazję przygotowujemy gustowne dekoracje stołów w połączeniu z żywymi kwiatami.
Specjalizujemy się w kuchni polskiej i regionalnej, jednak komunijne menu z radością dostosowujemy do potrzeb i oczekiwań naszych gości, szczególnie tych najmłodszych.
Zapraszamy do zapoznania się z galerią zdjęć z przyjęć komunijnych oraz proponowanymi przez nas zestawami menu (poniżej).

Menu I

ZESTAW DAŃ GORĄCYCH

Zupa
Rosół własnej produkcji z makaronem
Dania główne podane na półmiskach
(2,5 porcji na osobę)
Pstrąg w płatkach migdałowych
Pierś z kaczki w sosie pomarańczowym z kluskami śląskimi
Pierś z kurczaka z serem Mozzarella i pomidorem
Schab Leśnika
Kotlet schabowy
Ziemniaki, ziemniaki opiekane, kulki ziemniaczane
Zestaw surówek:
wielowarzywna
z marchwi z ananasem
z kapusty czerwonej z granatem

PRZEKĄSKI, NAPOJE, DESER
Nuggetsy z kurczaka
Indyk po królewsku
Galaretka wieprzowa
Sielawa wędzona
Terrina z łososia
Szczupak faszerowany
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Mix sałat z pomidorem i słonecznikiem
Pieczywo
Kawa / Herbata
Napoje zimne
Patera ciast: Kostka z owocami, Raffaello, Sernik domowy
Patera owoców filetowanych

Menu II

ZESTAW DAŃ GORĄCYCH

Zupa
Rosół własnej produkcji z makaronem
Dania główne podane na półmiskach
(2,5 porcji na osobę)
Kacze udka w glazurze miodowo- musztardowej z kopytkami ziemniaczanymi
Pierś z drobiu po augustowsku
Granaty
(mięso z udka kurczęcego faszerowane orzechem i śliwką kalifornijską, pieczone w otoczce z baconu)
Schab po chłopsku
Karkówka w marynacie warzywnej
Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, frytki.
Zestaw surówek:
wiosenna
z pomidorów
z kapusty czerwonej z jabłkiem

PRZEKĄSKI, NAPOJE, DESER
Szynka z farszem wiosennym
Schab z pomidorem suszonym i korniszonem
Ozorki w galarecie
Pstrąg wędzony
Łosoś z jajkiem i kawiorem
Rolada z paluszkami krabowymi
Sałatka gyros
Sałatka kolorowa
Pieczywo
Napoje zimne i gorące
Patera ciast: Deser toffi, Łabędzi puch, Sernik Tygrysek,
Owoce: banany, truskawki, winogrona

Menu III

ZESTAW DAŃ GORĄCYCH

Zupa
Rosół własnej produkcji z makaronem
Dania główne podane na półmiskach
(2,5 porcji na osobę)
Schab po chłopsku
Karkówka z papryką i cebulą
Rolada z polędwiczek wieprzowych z kurkami
Pierś drobiowa z aromatycznymi ziołami
Pierś z drobiu w panierce serowo-jajecznej
Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, kulki ziemniaczne
Zestaw surówek:
wiosenna
z marchwi z ananasem i jogurtem
z białej kapusty

PRZEKĄSKI, NAPOJE, DESER
Szynka z niespodzianką
Ozorek w sosie chrzanowym
Rolada biszkoptowa z pieczarkami i piersią kurczęcą
Wyroby mięsne własnej produkcji (łopatka faszerowana, schab ze śliwką, rolada z indyka
z owocami, rolada brokułowa z mięsem wieprzowym)
Sielawa wędzona
Terrina z pstrąga
Rolada szpinakowa z łososiem
Sałatka królewska
Sałatka Mozzarella
Pieczywo
Napoje zimne i gorące
Patera ciast: Izaura, Śmietankowiec, Makowo-kokosowe
Patera owoców

Masz pytanie?

SKONTAKTUJ
SIĘ Z NAMI

albatros@spolem.augustow.pl